انواع کلاهبرداری ملکی | روش ها جلوگیری از کلاهبرداری
فهرست عناوین
- 1 انواع کلاهبرداری های ملکی
- 2 کلاهبرداری با اسناد جعلی
- 3 کلاهبرداری با دفتر املاک جعلی
- 4 کلاهبرداری به روش انتقال مال غیر
- 5 کلاهبرداری با دادن وعده وام بانکی
- 6 روش های جلوگیری از کلاهبرداری ملکی
- 7 اطلاع از معتبر بودن اطلاعات
- 8 اطمینان از جعلی نبودن سند
- 9 گول نخوردن با قیمت های کاذب ملک
- 10 مراقبت از ترفند های واقعیت مجازی
- 11 انواع جرم کلاهبرداری ملکی
- 12 مجازات کلاهبرداری ملکی
روزانه بسیاری از افراد به دست کلاهبرداران جاهل و حرفهای، قربانی کلاهبرداریهای مختلف میشوند و ممکن است داراییهای خود را از دست دهند. کلاهبرداری یکی از پرطرفدارترین جرایم است و یکی از انواع آن، کلاهبرداری ملکی است. کلاهبرداری ملکی به عنوان یکی از مشکلات بزرگ کشور ما شناخته میشود و دلیل آن بیانضباطی و مشکلات اخلاقی و اقتصادی در جامعه است. اگر میخواهید در مورد انواع کلاهبرداری ملکی و راهکارهای جلوگیری از آن اطلاعات کسب کنید، تا آخر با ما همراه باشید.
انواع کلاهبرداری های ملکی
کلاهبرداری با اسناد جعلی
پیش از امضای قرارداد ملکی، بهتر است با یک متخصص و کارشناس معتبر در زمینه معاملات ملکی مشورت کنید. این اقدام به شما کمک میکند تا از احتمال استفاده از اسناد جعلی در معامله جلوگیری کنید. در عمل، بسیاری از افراد بدون انجام کدگذاری و رهگیری اسناد، مبالغ را به حساب فروشنده پرداخت میکنند و در نتیجه در دام کلاهبرداران ملکی میافتند.
برای جلوگیری از مواجه با مشکلات کلاهبرداری ملکی، به شما پیشنهاد میکنم از کد رهگیری سند از طریق سامانه ثبت معاملات املاک کشور استفاده کنید. این سامانه به شما امکان میدهد صحت اطلاعات سند را بررسی کنید و از صحت آن اطمینان حاصل کنید. همچنین، در هنگام معامله یک ملک، مطمئن شوید که هویت خریدار و فروشنده تایید شده است و هر دو طرف از وضعیت سند به طور کامل مطلع هستند.
سامانه دریافت کد رهگیری اسناد
سامانه ثبت معاملات ملکی
کلاهبرداری با دفتر املاک جعلی
در روش کلاهبرداری ملکی با دفتر املاک جعلی، افراد کلاهبردار در ابتدا یک دفتر اجاره میکنند و خود را به عنوان مشاور ملک معرفی میکنند. آنها با قرار دادن قیمت بسیار پایینتری برای ملک نسبت به ارزش واقعی آن، سعی میکنند مشتریان را جذب کنند. سپس با همزمان فروش ملک به چندین نفر، به ازای هر فروش، از مشتریان پول دریافت میکنند.
توصیه میکنیم در صورتی که قصد خرید ویلا در نمک آبرود دارید، در هنگام مراجعه به دفاتر املاک، از اطمینان حاصل کنید که آنها دارای پروانه کسب املاک معتبر هستند و دفاتری که مجوز رسمی ندارند، هرگز برای معامله انتخاب نکنید.
راه جلوگیری از کلاهبرداری با دفتر املاک جعلی:
بررسی پروانه کسب املاک
کلاهبرداری به روش انتقال مال غیر
در روش کلاهبرداری ملکی به روش انتقال مال غیر، فرد متعهد میشود که سند ملک را به نام خریدار واقعی ثبت کند، اما در عمل سند را به نام شخص دیگری ثبت میکند. این فرد به عنوان یک کلاهبردار محسوب میشود. همچنین، اگر شخصی که سند به نام او ثبت شده است از این وضعیت آگاهی داشته باشد، نیز به عنوان یک مجرم در نظر گرفته میشود.
کلاهبرداری با دادن وعده وام بانکی
بسیاری از افراد با اهدافی مانند درخواست وام با استفاده از سند ملکی، به دنبال فرصت هستند. به همین دلیل، وعده دادن وام مسکن میتواند توجه افراد زیادی را جلب کند. متعدداً شنیدهاید که کلاهبرداران با ثبت آگهی در روزنامه و شبکههای اجتماعی، وعده وام با سود کم را به افرادی که قصد خرید ملک را دارند، میدهند و از این طریق توجه آنان را به خود جلب میکنند. برای جلوگیری از چنین کلاهبرداریهایی، شما باید سایت رسمی آن شرکت را بررسی کنید و سپس به بانک مورد نظر مراجعه کنید و از صحت این موضوع آگاه شوید.
روش های جلوگیری از کلاهبرداری ملکی
در حال حاضر، کلاهبرداری ملکی با استفاده از روشهای مختلف روز به روز در حال افزایش است. بسیاری از افراد تمام داراییهای خود را برای سرمایهگذاری در مسکن صرف میکنند و متأسفانه به دام کلاهبرداران میافتند. به همین دلیل، بهتر است قبل از خرید هر ملکی با روشهای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری آشنا شوید. برخی از این روشها عبارتند از:
اطلاع از معتبر بودن اطلاعات
در حال حاضر، اغلب کسب و کارها به صورت آنلاین انجام میشوند و مشاوران املاک نیز از این قاعده مستثنی نیستند. به همین دلیل، روشهای مدرن کلاهبرداری ملکی نیز در سایتهای اینترنتی وجود دارد. کلاهبرداران با استفاده از این روش، عکسهایی را در فضای مجازی منتشر میکنند و خود را به عنوان خریدار یا فروشنده ملک به شما معرفی میکنند.
جهت جلوگیری از این نوع کلاهبرداری و اطلاع از قیمت ویلا در نمک آبرود توصیه میکنیم تا زمانی که از معتبر بودن مشاور املاک اطمینان حاصل نکرده اید، هیچگونه مبلغی را قبل از عقد قرارداد به آنها پرداخت نفرمایید. میتوانید پروانه کسب و مجوز رسمی آنها را استعلام نمایید.
اطمینان از جعلی نبودن سند
برای جلوگیری از جعل اسناد مالکیت که یکی از رایجترین روشهای کلاهبرداری در حوزه املاک است، باید پیش از عقد قرارداد، هویت فرد فروشنده را بررسی نمایید. همچنین، باید اسناد خود را در جایی امن نگهداری کنید تا از تهدیدات کلاهبرداری در امان باشید. در صورتی که اسناد شما به سرقت رفته است، حتماً باید این مورد را به مأموران پلیس گزارش دهید.
گول نخوردن با قیمت های کاذب ملک
بعضی اوقات، قیمتهای کاذب برخی از ملکها میتواند توجه بسیاری از خریداران را به خود جلب کند. این یک دام است و شما باید بسیار مراقب باشید. برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری، بهتر است قبل از خرید ویلا ارزان در نمک آبرود اطلاعات بیشتری از مؤسسات معتبر به دست آورید و از کارشناسانی که در این زمینه تجربه و تخصص دارند، راهنمایی بگیرید.
مراقبت از ترفند های واقعیت مجازی
در حال حاضر، نرمافزارهای زیادی وجود دارند که از تصاویر سهبعدی برای نمایش ملکها استفاده میکنند. اما شما باید بسیار هوشمندانه عمل کنید و به فریب این افکتهای تصویری نیافتید. این افکتها قادرند ملک را بسیار بزرگ نشان دهند و عیوب آن را از نگاه شما پنهان کنند. بهتر است برای بازدید ملک، از یک کارشناس متخصص به صورت حضوری یا اینترنتی کمک بگیرید.
ترفند های واقعیت مجازی بر ای نشان دادن ملک
استفاده از افکت های تصویری که قادرند ملک را بسیار بزرگ نشان دهند و عیوب آن را از نگاه شما پنهان کنند
انواع جرم کلاهبرداری ملکی
کلاهبرداری ملکی یک روش است که فرد کلاهبردار با استفاده از فریب و دغدغهزدایی، دارایی افراد را از آنها میدزدد. بنابراین باید به این نکته توجه کنید که در کلاهبرداری، ناآگاهی قربانیان از قصد مجرم و رضایت آنان اساس جرم را تشکیل میدهد. جرم کلاهبرداری ملکی با دو عنصر قانونی فریب افراد و استفاده از روشهای متقلبانه صورت میگیرد.
در جرم کلاهبرداری ملکی، با رضایت افراد، داراییهای خود را به کلاهبرداران میدهند. فرد مجرم با فریب و استفاده از اعتماد آنها، خریداران ملک را فریب میدهد. اما ثابت کردن جرم در این شرایط مشکل است.
مجازات کیفری در جرم کلاهبرداری بسته به نوع آن مشخص میشود. در قانون کشور ما، جرم کلاهبرداری به دو دسته کلاهبرداری مشدد و ساده تقسیم میشود. برخی از نمونههای جرم کلاهبرداری ملکی عبارتند از:
- فردی که ملکی را که قبلاً واگذار کرده است یا در زمان تقدیم درخواست ثبت ملک مالک ملک بوده است و بعداً ملک را به شخص دیگری انتقال میدهد، اما همچنان خود را به عنوان مالک معرفی کند، به جرم کلاهبرداری متهم میشود.
استفاده از وسایل متقلبانه، مانند تبانی سردفتر و مشتری برای امضای سند انتقال ملک به جای سند وکالت، به عنوان یک روش کلاهبرداری در معاملات ملکی محسوب میشود. - فردی که به عنوان امین یک ملک عمل کرده و درخواست ثبت آن را به نام خود بدهد، جرم کلاهبرداری را ارتکاب کرده است.
- انتقال و فروش یک ملک بدون اعطای منافع مالی یا انتقال مالکیت، به عنوان کلاهبرداری محسوب میشود.
مجازات کلاهبرداری ملکی
کلاهبرداری ملک به روشهای مختلف اتفاق میافتد و این افراد باید طبق قوانین مجازات شوند. ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبان ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری بیان میکند که هر فردی با استفاده از روشهای متنوع میتواند به دریافت مال یا اسناد دیگری بپردازد و در نتیجه به جرم کلاهبرداری متهم شود. مجازات این جرم شامل حبس از یک تا هفت سال است و کلاهبردار باید مال مسروقه را به صاحب آن برگردانده و جریمه نقدی نیز پرداخت کند.
مدت زمان حبس کلاهبرداری ملکی
1تا7 سال حبس